Barn- och ungdomskortet borde fungera till Sundsvall

– Man känner sig lite lurad när man tror vi ska få åka gratis buss och så gäller det inte till Sundsvall. Istället så måste till och med gymnasieelever från Timrå som går i stan börja betala för sina bussresor säger Erik Borg, 18 år som är kandidat för Timråpartiet. 

Av Timråpartiet, den 17 augusti 2018 [DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Det nya barn- och ungdomskortet gäller endast för resor inom Timrå kommun. Det innebär att barn och ungdomar inte kan ta sig till köpcentret i Birsta eller Sundsvall på sina barnkort. Däremot går det bra att åka på bussar som trafikerar flera kommuner, bara man kliver av innan bussen lämnar Timrå. Alla barn och ungdomar mellan 7 och 19 år ska ha fått ett busskort hemskickat (ST 29/5).

– Barn- och ungdomskortet klarar inte av att man kan ladda pengar (reskassa) på det. Det betyder att man måste ha två busskort säger Erik.

– Och vem vill kliva av bussen och vänta på en ny bara för att tekniken inte fungerar? fortsätter Erik.

Timråpartiet är mycket förvånad över hur den nya busskortslösningen fungerar. Det innebär exempelvis, att en ungdom som ska åka från Sörberge till Sundsvall antingen får betala för hela resan från Sörberge till Sundsvall. Eller måste kliva av vid kommungränsen och byta buss och betala med ett annat busskort.

– Jag tror inte alla har klart för sig att går man på Hedbergska, Västermalm eller någon friskola i stan så kommer man att få betala bussresorna själv från exempelvis Sörberge till Sundsvall eftersom skolkortet har tagits bort och ersatts av barn- och ungdomskortet säger Erik.

Timråpartiet anser att barn- och ungdomskortet ska fungera för att resa över kommungränsen mot Sundsvall och Härnösand och är starkt kritisk hur kommunen och Din Tur har hanterat situationen.

– Det kommer att bli en chock för många gymnasieelever som pluggar utanför kommunen när skolorna startar i slutet av augusti avslutar Erik

Timråpartiet vill:

Barn- och ungdomskortet ska också kunna användas för att åka till Sundsvall och Härnösand.

Skapa bättre resemöjligheter till, från och inom kommunen. Med pendlingsstationer för Norrtåg i Söråker (Duved) och Tallnäs/Sörberge och fler bussar i tätort och landsbygd med ett enklare prissystem.

Gör ett klokt val

Rösta på ett lokalt parti för lokala frågor i Timrå kommun.

Vår politik handlar om att skapa positiv utveckling i hela vår kommun. Vi är övertygade om att vi behöver ha levande samhällen och byar runt om Timrå för att vår kommun ska fortsätta vara en attraktiv plats att bo och verka i.

Vi vill att Timrå ska växa med fler invånare, företag och arbetstillfällen samt vara förankrad i en socialt och miljömässig hållbar utveckling. Vi ska därför fortsätta erbjuda attraktiva livsmiljöer där livskvalité och trygghet kan kombineras med ett bra boende, arbete och studier.

Vi är ett lokalt parti – eller blocköverskridande om man så vill. Vi vill driva en lösningsorinterad politik snarare än att följa ett moderpartis politik som styrs centralt från Stockholm. Timråpartiet är det enda partiet i Timrå som satsar 100 procent av våra krafter i lokalt engagemang för unga som gamla.

Vi är drivna av att vi tror på Timrå, vi ser möjligheter för vår kommun att utvecklas och vi vill gärna bidra med vår kompetens. För att skapa positiv utveckling med knappa ekonomiska resurser behöver vi vara kloka och använda våra resurser rätt.

Där är du som medborgare, föreningsaktiv, företagare och eldsjäl nog så viktig. Tillsammans är vi alla de resurser vår kommun behöver.