Bollnäsbo blir ny ordförande i lokalt nätverk

Benny Engberg, gruppledare för Bollnäspartiet valdes på söndagen till ny ordförande i Lokala Partiers Nätverk, LPN, vid årsmötet som hölls på Söråkers herrgård i Timrå kommun och som arrangerades av Timråpartiet.

– Jag ser fram emot uppdraget som kommer att bli spännande under valåret 2018, säger Benny Engberg.

Han har tidigare varit vice ordförande i nätverkets styrelse och har varit med i LPN sedan nätverket bildades år 2014. Benny Engberg efterträder Kenneth Gunnar från det lokala partiet Knivsta.Nu, som är kommunfullmäktiges ordförande i Knivsta kommun.

Vid årsmöte i Timrå deltog drygt 30 medlemmar från 13 olika lokala och regionala partier från Piteå i norr till Åhus i söder. På programmet stod främst erfarenhetsutbyte mellan partierna och diskussioner om strategier i den kommande valrörelsen.
kommunchef Andreaz Strömgren, Timrå berättade hur kommun jobbar med att sprida en positiv bild av kommunen med hashtaggen #fromtimrawithlove.

På temat ”Hur man sprider ett budskap och bildar opinion” talade tidigare moderata kommunalrådet Magnus Sjödin och tidigare ombudsmannen i Socialdemokraterna Anna Olofsson. Tillsammans driver de företaget Anna & Magnus Respektera varandra.

138 Lokala partier finns representerade i kommunfullmäktige i landets 290 kommuner. De har ordförandeposten i Båstad, Dorothea och i Åsele kommuner och ingår i den styrande majoriteten i många andra kommuner som till exempel Enköping och Vetlanda.

Övriga ledamöter i styrelsen för Lokala partiers nätverk blev Elaine Adlertz, Öpartiet, Ekerö kommun Leif Edh, Vår Framtid i Ånge, Jonas Jalkteg, Westervikspartiet, Lisbeth Krogh, Huddingepartiet och Per Ranch, SorundaNet – Nynäshamns kommunparti.